Hou je van een lekker pikant gerecht, probeer scampi diabolique eens.
Ingrediƫnten scampi diabolique:
Ontvel de tomaten en paprika, snijdt deze vervolgens in blokjes
Snipper de uit, sjalot en knoflook fijn, vervolgens het pepertje fijnhakken.
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal indien nodig.
Fruit de sjalot, de ui, paprika en pepertje in wat olie. Vervolgens de scampi's erbij om wat mee te kleuren in de pan. Daarna moet je deze flamberen. Blus dit met de witte wijn en laat het geheel lichtjes inkoken.
Haal de scampi's uit de pan en houd deze warm. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel inkoken tot deze wat dikker wordt.
Tomatenpuree en tomaat toevoegen, kruid wat bij met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en pilipili naar smaak. Leg je scampi's terug in de pan en laat deze even goed doorwarmen.
Hou je van erg pikante scampi diabolique, wees dan niet te zuinig met de pilipili of gebruik eventueel 2 pepertjes. Onmiddellijk serveren met pasta of rijst.
Ingrediƫnten scampi diabolique:
- 1 ui
- scampi
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood spaans pepertje
- 1 rode paprika
- 2 grote tomaten
- 1⁄2 glas cognac
- 1 glas witte wijn
- 4 dl room (eventueel op basis van soja)
- 1 blik tomatenpuree
- 1 sjalot
- zout
- peper
- pilipili
- cayennepeper
- paprikapoeder
Ontvel de tomaten en paprika, snijdt deze vervolgens in blokjes
Snipper de uit, sjalot en knoflook fijn, vervolgens het pepertje fijnhakken.
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal indien nodig.
Fruit de sjalot, de ui, paprika en pepertje in wat olie. Vervolgens de scampi's erbij om wat mee te kleuren in de pan. Daarna moet je deze flamberen. Blus dit met de witte wijn en laat het geheel lichtjes inkoken.
Haal de scampi's uit de pan en houd deze warm. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel inkoken tot deze wat dikker wordt.
Tomatenpuree en tomaat toevoegen, kruid wat bij met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en pilipili naar smaak. Leg je scampi's terug in de pan en laat deze even goed doorwarmen.
Hou je van erg pikante scampi diabolique, wees dan niet te zuinig met de pilipili of gebruik eventueel 2 pepertjes. Onmiddellijk serveren met pasta of rijst.
Scampi diabolique recept, laat de duivel in je los!
Reviewed by Ieniemienie
on
02:25
Rating:
Gisteren voor het eerst uitgeprobeerd en het was HEERLIJK!!! Viel bij iedereen goed in de smaak, bedankt! Groet, Martine
BeantwoordenVerwijderenGa ik zaterdag probere met mijn vriendinnetje, hopelijk valt dit in de smaak, kan de avond nog heter worden :)
BeantwoordenVerwijderenIk moet me aansluiten bij Martine :), erg lekker en makkelijk te bereiden. Bedankt
BeantwoordenVerwijderengroeten Christel
Wat is het aantal scampi's ?
BeantwoordenVerwijderen6 tot 8 (max) scampi's :)
BeantwoordenVerwijderenvoor hoeveen personen is dit recept?
BeantwoordenVerwijderenvoor hoeveel personen is dit recept ?
BeantwoordenVerwijderenhet recept is voor 2 personen, gebruik best 6 scampi's per persoon. Voor de rest kan je nog wat spelen met hoeveelheden en hoe pikant je het wil maken uiteraard :)
BeantwoordenVerwijderenVanavnd dit heerlijk gerechtje gemaakt.Met 12 scampi per persoon had ik net genoeg,tis te zeggen 8 voor mij en 14 voor mn man LOL Maar echt wel superlekker,tnx Karen
BeantwoordenVerwijderenwel ik moet zeggen 'k heb al veel recepten uitgeprobeerd maar deze overtreft ze allemaal!!
BeantwoordenVerwijderensuuuupppper lekker!! grtje lynsey
Vraagje, hoe moet ik juist flamberen ?? Moet de cognac eerst opwarmen en hoe lang moet het in brand staan ? direct blussen of laten zelf uitdoven?
BeantwoordenVerwijderenFlamberen kan je met verscheidene dranken, cognac kan je gebruiken, ook rum of anderen, zolang het maar een drank van 40% of meer.
BeantwoordenVerwijderenVerwarm best even de drank in een lepel! Dit boven het vuur van het fornuis.
Best niet de fles uitgieten boven de pan, hier heb je het gevaar dat de vlam in de fles overslaat.
Aansteken en even laten branden, wanneer de alcohol verbrand is, dooft het vuur vanzelf.
verschrikkelijk slecht!
BeantwoordenVerwijderenAle, 'k Zal er eens aan beginnen...
BeantwoordenVerwijderenWish me luck...
Als 21jarige zou ik best fier zijn op mezelf as dit zou lukken...
Pan, check! Ingrediƫnten, check! Brandblusapparaat, check!
erg lekker en niet veelwerk.grts marnix 31 12 2010
BeantwoordenVerwijderenLekker gerechtje, zeker een aanrader en easy to make! (zelfs voor ons studenten)
BeantwoordenVerwijderenik ga het nu maken!
BeantwoordenVerwijderenHet is echt super lekker. Het was heerlijk. Niet moeilijk klaar te maken en toch lekker. Ik heb er een tikkeltje sambal bijgedaan omdat ik het gemakkelijker en toch lekker vind.
BeantwoordenVerwijderen...mmmmm.....met frietjes.....
BeantwoordenVerwijderen...heb wel cognac weggelaten....
net klaar gemaakt..was heel lekker!!!heb er nog rode basilicum en bieslook op t'einde toegevoegd ...heerlijk
BeantwoordenVerwijderenNog een keline tip voor de beginners, zet de dampkap uit alvorens te flamberen :-)
BeantwoordenVerwijderenGewoon super! Laat die Piet maar thuis :), heb net een selectie gemaakt van gerechtjes op deze site, greetz.
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit receptje binnenkort eens uitproberen, maar gaat dit ook met tomaten in blik? ik ben namelijk allergisch aan verse tomaten... grtjs van een verlekkerde diabolique fan
BeantwoordenVerwijderenJe kan tomaten uit blik gebruiken, heb dit ook al eens gedaan :)
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
VerwijderenDe link
VerwijderenIk heb dat recept niet nodig want mijn papa maakt da beter en hij gaat het mij leren maken.
BeantwoordenVerwijderendit receptje is een echte aanrader, ben nu verplicht het vaker te bereiden :)
BeantwoordenVerwijderenkomt morgen op tafel, met of zonder cognac, hangt ervan af of ik dat hier in huis ergens vind...
BeantwoordenVerwijderenmijn favoriete recept voor scampi diabolique, al erg vaak gemaakt en evenvaak gegeten met smaak!
BeantwoordenVerwijderen