Een heerlijke pompoensoep, eenvoudig maar simpelweg lekker!
Ingrediƫnten (4 pers.):
Bereiding pompoensoep:
Was de pompoen en snij deze middendoor. Verwijder het zachte deel samen met de pitten en snijd deze vervolgens in stukken.
Verwarm enkele eetlepels olijfolie (met basilicum), voeg de fijngehakte rozemarijn, fijngesnipperde ui, knoflook en de mosterdzaadjes toe
Snijd de prei in fijne ringen en voeg deze samen met de stukken pompoen toe. Laat deze enkele minuten goed stoven. Kook het geheel in de vleesbouillon en een extra liter water. Breng deze op smaak met wat peper en zout.
Een half uurtje laten koken, daarna goed mixen. Wat verse peterselie en een geutje room om het geheel af te werken. Opdienen maar!
Greetz,
- 1 gele pompoen
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 prei stengels
- verse rozemarijn
- 1 soeplepel mosterdzaadjes
- 1 l water
- 0,5 l vleesbouillon (mag sterk zijn)
- olijfolie, peper en zout.
Bereiding pompoensoep:
Was de pompoen en snij deze middendoor. Verwijder het zachte deel samen met de pitten en snijd deze vervolgens in stukken.
Verwarm enkele eetlepels olijfolie (met basilicum), voeg de fijngehakte rozemarijn, fijngesnipperde ui, knoflook en de mosterdzaadjes toe
Snijd de prei in fijne ringen en voeg deze samen met de stukken pompoen toe. Laat deze enkele minuten goed stoven. Kook het geheel in de vleesbouillon en een extra liter water. Breng deze op smaak met wat peper en zout.
Een half uurtje laten koken, daarna goed mixen. Wat verse peterselie en een geutje room om het geheel af te werken. Opdienen maar!
Greetz,
Heerlijke pompoensoep met rozemarijn en mosterdzaadjes
Reviewed by Ieniemienie
on
17:03
Rating:
Geen opmerkingen: