Het moet niet steeds thanksgiving zijn om een lekkere gebraden kalkoen te eten. In deze post zal je alles terugvinden wat je moet weten om een heerlijke kalkoen in de over te maken.
Ingrediƫnten:
Voor de vulling:
Laat de kalkoen een klein uurtje sudderen in pan met water. Hier kan je reeds wat ui, een stukje prei en wat bleekselder bij doen. Dit geeft je een goede basis voor een soep, of eventueel een extra saus.
Voor de vulling bak je de lever en de ui gaar, meng deze met de overige ingredienten. Doe er 2 beschuiten bij met wat calvados, cognac of eventueel appelsap. Breng dit op smaak met peper en zout.
Vervolgens laten we de kalkoek afkoelen, de afgekoelde kalkoen leggen we in een vuurvaste schotel. Vul deze op en vervolgens weer dichten ;-). Hiervoor kan je een prikker gebruiken.
De vulling die over is, leg je in de schotel. Het spek leg je op de borst.
Plaats de schotel met de kalkoen in een voorverwarmde oven op 170 graden en braad deze vervolgens 2 tot 3 uur gaar.
Heb je eventueel nog suggesties wat je hier kan bij maken, laat het ons weten. Heb je zin gekregen in een lekkere gebraden kalkoen, probeer het maar.
Smakelijk ;-)
Ingrediƫnten:
- 1 kalkoen van ca. 4 1/2 kg
- enkele plakjes spek voor op de borst
Voor de vulling:
- 400 gr verkruimeld rundergehakt
- 200 gr kleingesneden kippelevertjes (best hart, lever en niertjes van een kalkoen)
- 8-10 ontpitte, gedroogde pruimen
- 16 gedroogde abrikozen, 1 uur in water weken
- Ć©Ć©n in blokjes gesneden plak ham
- Ć©Ć©n zure appel (niet te kleine goudreinet), geschild, klokhuis verwijderd en het vruchtvlees in stukjes gesneden
- 150 gr in plakjes gesneden champignons
- Ć©Ć©n in boogjes gesneden bleekselderij
- Ć©Ć©n fijngehakte ui
- Ć©Ć©n ei
- peper en zout
Laat de kalkoen een klein uurtje sudderen in pan met water. Hier kan je reeds wat ui, een stukje prei en wat bleekselder bij doen. Dit geeft je een goede basis voor een soep, of eventueel een extra saus.
Voor de vulling bak je de lever en de ui gaar, meng deze met de overige ingredienten. Doe er 2 beschuiten bij met wat calvados, cognac of eventueel appelsap. Breng dit op smaak met peper en zout.
Vervolgens laten we de kalkoek afkoelen, de afgekoelde kalkoen leggen we in een vuurvaste schotel. Vul deze op en vervolgens weer dichten ;-). Hiervoor kan je een prikker gebruiken.
De vulling die over is, leg je in de schotel. Het spek leg je op de borst.
Plaats de schotel met de kalkoen in een voorverwarmde oven op 170 graden en braad deze vervolgens 2 tot 3 uur gaar.
Heb je eventueel nog suggesties wat je hier kan bij maken, laat het ons weten. Heb je zin gekregen in een lekkere gebraden kalkoen, probeer het maar.
Smakelijk ;-)
lekkere gebraden kalkoen
Reviewed by Ieniemienie
on
02:00
Rating:
Geen opmerkingen: