Lekkere, eenvoudige lasagne. Dit recept is voor lasagne, voor 6 personen.
Ingrediƫnten voor lasagne:
Bereiding van de lasagne:
Hak de peterselie fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Doe dit ook voor de selderij, pancetta, knoflook en ui.
Giet de ontvelde tomaten door een zeef en houd het vocht afzonderlijk. Kook de lasagne bladen gedurende 10 minuten en spoel deze daarna in koud water. Bewaar ook 10cl van het kookvocht en meng dit met de ricotta.
Snijd vervolgens de mozzarella in dunne plakjes. Bak de pancetta in een pan met olijfolie, voeg hier vervolgens de peterselie, wortel, selderij, knoflook en ui toe. Laat dit ongeveer 12 minuten stoven. Voeg het gehakt en wat zout toe en laat dit nog 10 minuten bakken op een middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en rode wijn toe, laat dit weer 5 minuten stoven. Voeg de ontvelde tomaten en het vocht toe. Doe hier de laurier bij en laat dit alles een uur stoven, met de deksel op de pan.
Verwarm de over voor op 180 graden. Bedek de bodem van een schaal met de saus. Vervolgens de lasagne bladen en daar de ricotta op. Bestrooi dit met parmezaanse kaas. Bedekken met saus en vervolgens met mozarella. Blijf dit doen en eindig met de saus, bedekt met mozarella en parmezaanse kaas.
Plaats de schotel gedurende 30 minuten in de oven onder de gril tot de heerlijke lasagne een goudbruin korstje heeft. Een lekker wijntje erbij en eten maar.
Ingrediƫnten voor lasagne:
- 1 wortel
- 1 kleine ui
- 1 bosje selderij
- 125 g Parmezaanse kaas
- 2 blikken ontvelde tomaten
- 2 / 3 eetlepels peterselie
- 2 / 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 500 g gedroogde lasagne bladen
- 3 eetlepels olijfolie
- 60 g pancetta
- 4 laurier blaadjes
- 600 g rundergehakt
- 625 g mozzarella
- 750 g ricotta
- grof en fijn zout
Bereiding van de lasagne:
Hak de peterselie fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Doe dit ook voor de selderij, pancetta, knoflook en ui.
Giet de ontvelde tomaten door een zeef en houd het vocht afzonderlijk. Kook de lasagne bladen gedurende 10 minuten en spoel deze daarna in koud water. Bewaar ook 10cl van het kookvocht en meng dit met de ricotta.
Snijd vervolgens de mozzarella in dunne plakjes. Bak de pancetta in een pan met olijfolie, voeg hier vervolgens de peterselie, wortel, selderij, knoflook en ui toe. Laat dit ongeveer 12 minuten stoven. Voeg het gehakt en wat zout toe en laat dit nog 10 minuten bakken op een middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en rode wijn toe, laat dit weer 5 minuten stoven. Voeg de ontvelde tomaten en het vocht toe. Doe hier de laurier bij en laat dit alles een uur stoven, met de deksel op de pan.
Verwarm de over voor op 180 graden. Bedek de bodem van een schaal met de saus. Vervolgens de lasagne bladen en daar de ricotta op. Bestrooi dit met parmezaanse kaas. Bedekken met saus en vervolgens met mozarella. Blijf dit doen en eindig met de saus, bedekt met mozarella en parmezaanse kaas.
Plaats de schotel gedurende 30 minuten in de oven onder de gril tot de heerlijke lasagne een goudbruin korstje heeft. Een lekker wijntje erbij en eten maar.
heerlijke lasagne
Reviewed by Ieniemienie
on
05:16
Rating:
heerlijk van diego
BeantwoordenVerwijderensuper!maar je moet de volegende keer het matriaal!daag tot ziens mischien
BeantwoordenVerwijderenzeker proberen
BeantwoordenVerwijderenziet er lekkur uit
BeantwoordenVerwijderenlalalalala xD ;)
BeantwoordenVerwijderengebruiken voor kerstdiner!
BeantwoordenVerwijderen(doe ik)
het ziet er lekker uit maar moeilijk :o
BeantwoordenVerwijderen