Bretonse pannenkoeken

Ingrediënten voor Bretonse pannenkoeken.
  • 250 gr tarwemeel
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 2 el vanillesuiker
  • 1/3 l volle melk
  • 40 gr gesmolten boter
  • 5 appelen
  • Poedersuiker
  • Calvados

Bereiding van Bretonse pannenkoeken.
Gebruik plantaardige olie of boter voor het bakken. Zeef het meel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren in.
Meng alles goed door elkaar, doe er het zout, vanille suiker en de melk erbij. Alles beetje bij beetje mengen en voeg vervolgens een beetje melk toe.
Als laatste doe je de gesmolten boter erbij, een laatste keer mengen. Dek de kom af met een theedoek en laat deze een half uurtje staan.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd deze in dunne plakjes en voeg dit bij het beslag.
Verhit de olie of boter in een pan, op middelmatig vuur. Verspreid het deeg in de pan, let er op dat je bij iedere pannekoek zorgt dat er appel aanwezig is. Bak beide zeiden mooi geel bruin. Leg 2 pannenkoeken op elk bord, bestrooi deze licht met poedersuiker.
Besprenkel het geheel met Calvados, flamberen en onmiddellijk opdienen.

Een eenvoudig recept, leuk voor iedereen. Smakelijk, eventuele suggesties zijn steeds welkom ;-)
Bretonse pannenkoeken Bretonse pannenkoeken Reviewed by Ieniemienie on 05:56 Rating: 5

5 opmerkingen:

  1. en smerig lijkt me dit man,,, zie die ei,, in een pannenkoek!!!! jeezzzzzzzzzz egt lelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mensen weten duidelijk niet wat bretoense pannenkoeken eigenlijk zijn eh, Nederlanders...?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er verukkelijk uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.