Een super eenvoudig, heerlijke authentieke spaghetti alla carbonara met wat extra pit. Persoonlijk hou ik erg van carbonara maar soms mag je toch wat “extra flavor” toevoegen aan deze typische pasta recepten.
De ingrediënten voor dit recept zijn voor 2 personen.
De ingrediënten voor dit recept zijn voor 2 personen.
- 250g spaghetti (verse tagliatelle)
- 100g parmezaan
- 2 eieren
- 125g dik gesneden gerookt spek
- 125g champignons
- Scheutje olijfolie
- Klontje boter
- Peper en zout
- Handvol verse basilicum blaadjes.
- Enkele kerstomaatjes.
- Kook het water voor de pasta, al dan niet met een flinke snuif zout.
- Verhit de boter in een pan, samen met een scheut olijfolie.
- Snijdt het spek in blokjes (niet te klein) en laat deze krokant bakken, best wel met enige regelmaat eens omroeren.
- Snijdt vervolgens de champignons in schijfjes, na enkele minuten voeg je deze toe aan het spek en bak deze op een laag vuurtje.
- Snijd de kerstomaatjes in 4 deeltjes en bak deze heel even mee met het spek en de champignons. 30 seconden is zelfs voldoende.
- Klop de eieren los in een kom, rasp de kaas (niet al te fijn) en voeg deze toe. Roer deze vervolgens goed onder.
- Giet de pasta af en doe deze in een kom, voeg hier vervolgens de eieren ,samen met de parmezaanse kaas toe. Roer alles voorzichtig om.
- Als laatste voeg je de spekblokjes samen met de champignons en kerstomaatjes toe. Kruid het geheel met voldoende peper en werk af met de basilicum.
Vervolgens serveren met wat extra parmezaanse kaas, een lekker glaasje wijn en smakelijk mes amis.
spaghetti alla carbonara met basilicum en champignons
Reviewed by Ieniemienie
on
08:57
Rating:
Geen opmerkingen: