Tagliatelle met Italiaanse ham is een lekker en eenvoudig pasta gerecht. Snel en eenvoudig te bereiden zonder de typische Belgische tomaten-groenten-gehakt-saus ;-)
Ingrediënten voor Tagliatelle met Italiaanse ham:
Kook de tagliatelle nestjes 8 tot 10 minuten in licht gezouten water. Snijd de Italiaanse ham in fijne reepjes en de ontpitte tomaten in kleine blokjes.
Giet de deegwaren door een zeef of vergiet. Verwarm de olijfolie, dit mag ook olie zijn van zongedroogde tomaatjes. Doe de reepjes Italiaanse ham en de Tagliatelle nestjes in de pan. Voeg hier de blokjes tomaat, 2 eetlepels lichte room (soja) en een eetlepel basilicum topaz aan toe.
Omroeren, kruiden naar smaak met peper en zout.
Schik de tagliatelle nestjes op een bord, bestrooi deze met de Parmezaan (dit mogen ook schilfers zijn) en onmiddellijk opdienen.
smakelijk
Ingrediënten voor Tagliatelle met Italiaanse ham:
- 1 tomaat
- 4 tagliatelle nestjes
- 4 eetlepels gemalen of geraspte Parmezaankaas (bij voorkeur geen pakje gebruiken)
- olijfolie (eventueel olijfolie met tomaat of olie van zongedroogde tomaatjes)
- 4 sneetjes gedroogde Italiaanse ham
- lichte room (eventueel soja)
- 1 eetlepel basilicum Topaz
- peper en zout
Kook de tagliatelle nestjes 8 tot 10 minuten in licht gezouten water. Snijd de Italiaanse ham in fijne reepjes en de ontpitte tomaten in kleine blokjes.
Giet de deegwaren door een zeef of vergiet. Verwarm de olijfolie, dit mag ook olie zijn van zongedroogde tomaatjes. Doe de reepjes Italiaanse ham en de Tagliatelle nestjes in de pan. Voeg hier de blokjes tomaat, 2 eetlepels lichte room (soja) en een eetlepel basilicum topaz aan toe.
Omroeren, kruiden naar smaak met peper en zout.
Schik de tagliatelle nestjes op een bord, bestrooi deze met de Parmezaan (dit mogen ook schilfers zijn) en onmiddellijk opdienen.
smakelijk
Tagliatelle met Italiaanse ham
Reviewed by Ieniemienie
on
02:17
Rating:
onduidelijke tekst, de hoeveelheden niet duidelijk.
BeantwoordenVerwijderen